Termes i condicions de venta
• La meva empresa

Nombre:  Embotits d’Oix Sl
• NIF: B55063168
• Domicilio Social:  Afores s/n
• Actividad del sitio web:  embotitsdoix.com
• Correo electrónico:   embotitsdoix@embotitsdoix.com


TERMES I CONDICIONS DE VENDA

PREVI

Aquests són els Termes i Condicions que regulen la relació contractual d’adquisició de productes que Embotits d’Oix Sl ofereix a la Botiga Online(www. embotitsdoix.com). Els Termes i Condicions de venda descrits a continuació, regeixen exclusivament les relacions contractuals entre tot usuari de les pàgines (anomenat en endavant “Cliente”) i el venedor, que és la societat Embotits d’Oix Sl (denominada en endavant “lamevaweb” i “Nosaltres”) i propietària de la Botiga Online: www. embotitsdoix.com

1. OBJECTE

1.1. L’objecte dels presents Termes i Condicions de compra és el subministrament per part de venedor dels productes oferts a la Botiga Online, a canvi d’una prestació econòmica.
1.2. Accedint al nostre portal, el Client es compromet a respectar els Termes i Condicions així com les normes d’utilització que hi figuren.

2. ENTRADA EN VIGOR

2.1. Aquestes Termes i Condicions, juntament amb la seva confirmació de comanda, constitueixen el contracte entre venedor i el Client per al subministrament de productes. No són aplicables cap altres Termes i Condicions.
2.2. S’entendrà que el Client està d’acord amb les condicions generals que es prevegin en aquest text des del moment que accepta que llegiu i està d’acord amb aquests Termes i Condicions.

3. FER UNA COMANDA

3.1. Per poder fer una comanda, el Client haurà de tenir 18 anys com a mínim.
3.2. El Client haurà d’emplenar el formulari de dades personals que es troba a les nostres Botiga Online (disponibles 24h/dia, cada dia), un cop hagi accedit a la pàgina té dues opcions per confirmar la seva comanda: a) Al requadre “carret” fer clic a “confirmar” ib) En el mateix requadre “carret” en clicar a la cistella accedireu al resum de la cistella, clicant en següent podreu accedir al formulari de dades personals.
3.3. Quan el Client faci la seva comanda, si és acceptada, rebrà, per correu electrònic, els detalls de la seva comanda més un pdf adjunt.
3.4. En realitzar la vostra comanda, el Client ens està fent una oferta de compra dels productes que hagueu seleccionat d’acord amb aquests Termes i Condicions. Nosaltres podem, al nostre parer, acceptar o no la seva oferta.
3.5. Si acceptem la vostra comanda, notificarem al client la nostra acceptació emetent una confirmació de comanda. Us enviarem la vostra confirmació de comanda per correu electrònic, sempre que el Client ens hagi facilitat la vostra adreça de correu electrònic al vostre formulari de dades personals. Si no podem acceptar la vostra comanda, també rebreu un correu electrònic de cancel·lació de comanda.
3.6. Encara que farem tots els esforços possibles per subministrar-li els productes enumerats en la seva confirmació de comanda, pot haver-hi ocasions en què ens sigui impossible subministrar aquests productes degut, per exemple, que aquests productes no estiguin en estoc. En aquests casos ens posarem en contacte amb el Client per informar-lo i potser us suggerirem productes alternatius que pugui desitjar comprar. Si no accepteu els nostres suggeriments cancel·larem la vostra comanda en relació amb els productes que no puguem subministrar i li tornarem qualsevol suma de diners que ens hagués satisfet per aquests productes.
La devolució d’aquestes sumes de diners serà el límit de la nostra responsabilitat davant del Client, si ens fos impossible subministrar-li els productes sol·licitats. Molt ocasionalment, els preus dels productes mostrats a la nostra Botiga Online poden ser especificats de forma errònia i mostrar un preu inferior al corresponent. Quan això succeeixi i, si nosaltres hem confirmat la vostra comanda, us contactarem immediatament per tal d’emetre una nova confirmació de comanda amb el preu correcte. En cas que el preu que correspongui sigui molt superior, el Client podrà cancel·lar la seva comanda i li reemborsarem qualsevol quantitat que ja hagués satisfet.
3.7. El període de revocació d’una comanda finalitza a les 12:00 hora espanyola (dies hàbils) següents a la formalització de la comanda, que és quan es considera que una compra està tancada. Durant el període de revocació el Client podrà cancel·lar la seva comanda sense cap cost addicional.

4. SUBMINISTRAMENT DELS SEUS PRODUCTES

4.1. Nosaltres us subministrarem els productes indicats a la confirmació de la vostra comanda, conforme als presents Termes i Condicions.

5. INFORMACIÓ SOBRE ELS PRODUCTES

5.1. Prestem una gran atenció a la informació relativa a les característiques essencials dels productes mitjançant descripcions tècniques procedents de les seves empreses col·laboradores i fabricants, i de fotografies que il·lustren els productes. Tot això es fa dins del límit de la tècnica i respectant els millors estàndards del mercat.

6. PREUS

6.1. El preu de cada producte vindrà determinat clarament a la pàgina web. El preu i les condicions dels productes oferts podran variar, però en qualsevol cas sempre regiran per al Client el preu i les condicions que hi havia quan va fer la comanda.
6.2. Ens reservem el dret a cobrar la comanda des del moment de la recepció.
6.3. Els preus de venda indicats a les nostres Botiga Online es mostren de la manera següent: Si el client viu a la Unió Europea, tots els preus inclouen l’IVA, però deduïm aquest import del total si l’enviament s’efectua a zones exemptes d’IVA, el client ens ho ha de comunicar a través de l’apartat “comentari de la comanda”, situat a la pestanya “adreça”. Si el client viu fora de la Unió Europea, els preus no inclouen IVA.
El Client haurà de pagar l’IVA local i pot ser que hi hagi alguna taxa d’importació quan l’enviament arribi a la destinació. En alguns països o zones també hi ha el cobrament de la gestió de paperassa per a la duana, aquests costos els cobra l’empresa de transport qui fa
intermediari. Els aranzels i normes a les duanes varien als diferents països i és difícil conèixer-ne el funcionament amb exactitud.
6.4. Les despeses de servei de l’enviament no estan indicades al preu dels productes. Les despeses de servei de l’enviament són a compte del Client i s’afegiran al total de l’import dels productes seleccionats. Se us informarà d’aquestes despeses abans de confirmar la comanda i finalitzar el procés de contractació.
6.5. Ens reservem el dret de modificar els nostres preus a qualsevol moment. No obstant això, ens comprometem a aplicar les tarifes en vigor indicades al portal en el moment de la realització de la comanda pel Client.

7. DISPONIBILITAT

7.1. Cal tenir en compte que les comandes seran enviades dins dels límits d’estoc disponibles. Si un dels articles demanats no estigués en estoc, ens comprometem a enviar al Client un correu electrònic com més aviat millor (a partir de la data en què va realitzar la comanda) per comunicar-li el termini en què podrem enviar-li el seu(s) producte( s). En cas de
que no estigués interessat a esperar, podrà sol·licitar la devolució dels imports que hagi satisfet per aquest article.
7.2. Si algun dels productes de la vostra comanda, una vegada facturat, no estigués disponible, ens comprometem a enviar al Client els productes disponibles ia regalar-li les despeses de servei d’enviament de la resta de compra. Si fos possible, li proposarem un article de qualitat i preu equivalent en substitució del producte indisponible. En cas que no
accepti el producte substitutiu proposat, procedirem al reemborsament del producte indisponible. Si voleu tornar el producte substitutiu, les eventuals despeses aniran a càrrec de lamevaweb.

8. PAGAMENT DELS PRODUCTES

8.1. lamevaweb garanteix la màxima seguretat en els pagaments. el Client pot considerar que la vostra operació està 100% protegida.
8.2. Si el nostre departament de seguretat sospita alguna anomalia o frau, lamevaweb es reserva el dret d’anul·lar la transacció per motius de seguretat.
8.3. lamevaweb posa a disposició del Client 3 modalitats de pagament:

• Pagament amb targeta de crèdit/dèbit:
Si opteu pel pagament amb targeta, la comanda del Client no es podrà tenir en compte i no serà tramitada fins que el pagament hagi estat autoritzat pel vostre banc o caixa. El pagament en línia amb targeta de crèdit es realitza a través del sistema de seguretat, que codifica les dades bancàries quan són transmesos per internet. Per raons de seguretat, lamevaweb verifica totes les comandes pagades amb targeta bancària. Acceptem targetes d’American Express, Maestro i qualsevol Visa i Mastercard donades d’alta al sistema de pagament segur Verified by Visa. A més, per a qualsevol comanda l’import de la qual sigui superior a un barem fixat per lamevaweb, se li demanarà al Client un document d’identitat i un justificant de domicili que ens haurà d’enviar per fax o correu electrònic que oportunament se li indiquin.

• Pagament per transferència bancària:
El Client haurà de fer la transferència al compte que se li indicarà oportunament. En finalitzar la comanda, el Client rebrà un mail automàtic per part nostra, amb els detalls del compte bancari on s’ha de fer l’ingrés. Important: com a concepte de la transferència haureu d’indicar la referència que se us indicarà en finalitzar la comanda. En cas de no haver indicat aquesta referència, se li cancel·larà la comanda i se li tornaran els diners al cap de 7 dies.

• Pagament per PayPal:
PayPal permet pagar directament sense comunicar les dades financeres a Internet. PayPal codifica automàticament les dades confidencials amb l’ajuda de les millors tecnologies disponibles al mercat.

8.4. En cas que la compra l’hagi fet un consumidor final o una empresa s’estendrà la factura corresponent. En tots dos constarà el desglossament corresponent a l’impost sobre el valor afegit si és aplicable i les despeses d’enviament.

9. LLIURAMENT DELS PRODUCTES

9.1. Enviarem al Client els seus productes a l’adreça de lliurament que figuri al formulari de dades personals.
9.2. A la pàgina web, concretament a la cistella de compra, s’indica l’import a què ascendeixen les despeses d’enviament abans de fer la compra.
9.3. Si l’article indica “en estoc” en realitzar la comanda, el termini entre la realització de la comanda i la data de la primera presentació de l’empleat de l’empresa de transports al lloc determinat correspon a la suma de 2 elements:
1. el termini d’enviament (24 a 48 h) = validació del pagament + preparació de la comanda + recepció del paquet per part de l’empleat de l’empresa de transports.
2. El termini de lliurament de la comanda per part de l’empleat de l’empresa de transports. Estarà informat des del principi d’aquest termini a partir de la recepció de l’e-mail “enviament de la comanda”. Aquests terminis estan indicats en dies hàbils.
9.4. Lliurarem el producte un cop verificat que la realització efectiva del pagament s’ha executat correctament i, després, lliurarà el producte segons l’opció escollida:
Si el client viu dins de la Unió Europea:
• EMPRESA-TTRANSPORT: transport per carretera; lliuraments en 1-5 dies laborables (depenent del país d’enviament).
9.5. Entenem les hores i els dies com a hores i dies feiners, excloent així els dissabtes i els diumenges i els dies festius. Si per alguna causa imputable a lamevaweb se superés aquest termini, comunicarem al Client la incidència i proposarà solucions alternatives.
9.6. El Client es compromet que ell o una altra persona designada es trobin al domicili indicat per rebre el paquet. En cas de no estar-hi la primera vegada, el transportista insistirà diverses vegades. Si encara no es pogués lliurar la comanda, aquesta ens serà retornada, amb la consegüent devolució al Client del pagament efectuat menys les despeses d’enviament o devolució de la mercaderia que aniran a càrrec del Client.

10. GARANTIA DELS PRODUCTES

10.1. Tots els productes oferts per lamevaweb estan en condicions òptimes Ens comprometem a reemplaçar per un de nou o efectuar el corresponent abonament si es demostra que està en males condicions, abans del seu ús.
10.2. El consumidor haurà d’informar-nos de la manca de conformitat del producte en el termini de 2 dies des que el rep, mitjançant un email que voleu tornar el producte. D´aquesta manera, organitzarem la devolució de la manera més idònia. En cas que el problema d’aquest producte no sigui garantia, serà el consumidor qui pagui les possibles despeses addicionals que s’originin per aquesta devolució.

11. GARANTIES I DEVOLUCIÓ DE PRODUCTES EN CAS DE FALTA DE CONFORMITAT.

El comprador haurà de comprovar la quantitat i qualitat dels productes comprats quan els rebi havent de notificar-nos i descriure sense dilació indeguda qualsevol manca de conformitat del producte.

Si el comprador és un consumidor o usuari:

. Us recordem l’existència de la garantia legal per a béns, responent de les faltes de conformitat dels productes que es manifestin en un termini de dos anys des del lliurament.
No hi haurà lloc a responsabilitat per faltes de conformitat quan el comprador conegués o no hagués pogut fonamentadament ignorar en el moment de celebrar el contracte, en cas danys intencionats o per negligència, ús incorrecte o manipulacions indegudes, desgasts per ús, per no seguir les instruccions , etc.
. Quan el producte adquirit fos defectuós, ens n’haurà d’informar en el moment en què va tenir coneixement i com a màxim en el termini de dos mesos, enviant un correu electrònic a info@lamevaweb.com indicant els defectes observats.
En aquest cas, podreu escollir entre la reparació, el reemborsament del preu o la substitució del producte defectuós sempre que sigui possible i proporcionat. Si opta per la substitució i no és conforme el producte, si no és possible la reparació, podrà optar entre exigir la rebaixa del preu o la resolució del contracte amb la devolució de limport, llevat que una daquestes mesures resulti impossible o desproporcionada. Les despeses de devolució seran del nostre càrrec.
. Quan el producte arribi en mal estat a causa del transport, haurà d’indicar-ho a l’albarà del transportista i dins de les 24 hores de la recepció comunicar-nos-ho per fer la reclamació oportuna.
. Accions contra el productor i/o fabricant. Segons el previst legalment, també com a consumidor reclamar directament al productor i/o fabricant per obtenir la restitució o la reparació del bé.

12. SERVEI POST-VENDA

Si voleu parlar amb el nostre Servei d’Atenció al Client:
– Pots trucar-nos al 625539630. De dilluns a divendres de 11:00 ha 18:00 h.
– Pots enviar-nos un missatge a través del Formulari o embotitsdoix@embotitsdoix.com

13. OBLIGACIONS DE LAMEVAWEB I DEL CLIENT

13.1. lamevaweb es compromet a posar a disposició del Client tota la informació necessària relativa als productes que ofereix així com a les comandes. lamevaweb no es fa responsable de la no-execució de les presents condicions en cas de força major i en cas de manca del Client o d’un fet imprevisible per part d’una persona aliena al contracte.
13.2. El Client es compromet a emplenar els formularis de comanda i els seus camps segons les instruccions indicades. lamevaweb protegirà les dades conforme a la llei. El Client també es compromet a pagar el preu del producte, amb els impostos corresponents i les despeses d’enviament.
13.3. Us recordem que és aconsellable que guardeu una còpia de les dades contingudes en els productes comprats. lamevaweb no es responsabilitza de qualsevol pèrdua de dades, arxius o, en general, de qualsevol dany que resultés d’una fallada de còpia de seguretat per part del Client de les dades contingudes als productes adquirits.
13.4. lamevaweb no es fa responsable de les conseqüències que puguin resultar d’una utilització inadequada dels productes venuts a la Botiga Online.

14. COMENTARIS

Totes les opinions redactades pels clients són controlades per l’equip de màrqueting. Si les opinions rebudes infringeixen la llei, l’ètica o la moral (publicitat abusiva, difamació, insults, comentaris fora de context…), lamevaweb es reserva el dret de rebutjar o modificar aquestes opinions.

15. PROTECCIÓ DE DADES PERSONALS

15.1. Les dades personals que el Client ens ha de facilitar són indispensables per a l’enviament de les comandes i la redacció de factures. L’absència d’aquestes dades comportarà l’anul·lació automàtica de les comandes. En inscriure’s a la pàgina, el Client es compromet a
proporcionar-nos dades personals vàlides, dades que permeten la prestació del servei per part de lamevaweb i la correcta identificació del Client registrat, així com l’enviament d’informació i publicitat dels diferents productes i ofertes que lamevaweb pugui tenir a les seves pàgines web. Per a més informació

16. PROPIETAT INTEL·LECTUAL

16.1. Tot el contingut de la Botiga Online de lamevaweb (il·lustracions, textos,
denominacions, marques, imatges, vídeos) és propietat de lamevaweb. Tota reproducció parcial o total del contingut mitjançant qualsevol procediment i en qualsevol suport està subjecta a una autorització prèvia i expressa de lamevaweb.

17. LLEI APLICABLE I JURISDICCIÓ

17.1. Aquest contracte serà interpretat i es regirà conforme la legislació espanyola i europea vigent.
17.2. Les parts se sotmeten, a la seva elecció, per a la resolució dels conflictes i amb renúncia a qualsevol altre fur, als jutjats i tribunals del domicili del client.

0
    0
    Carret